You are currently viewing Projekat Dublino ConDivisa

Projekat Dublino ConDivisa

Dana 21.09.2021. je održan online trerći događaj – aktivnost na projektu Dublino – ConDivisa u organizaciji vodećeg partnera GSI Italia.

Na događaju su učešće uzeli maldi iz 4 zemlje: Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije. Nas je predstavljalo 10 učenika iz 6 gimnazija: Druga Kragujevačka gimnazija, Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, Gimnazija „Isidora Sekulić“ iz Novog Sada, i Karlovačka gimnazija iz Sremskih Karlovaca, kao i Poljoprivredna škola Futog iz Futoga i Poljoprivredna škola Bač iz Bača. Takođe, uvodni deo koji se odnosio na aktivnosti u Srbiji i događaj ispred udruženja Dunav 1245 je koordinirala i vodila profesorka Jelena Petrović iz Karlovačke gimnazije iz Sremskih Karlovaca.

Mladi iz Srbije su bili vrlo aktivni u svim fazama događaja. Oni su izneli svoja iskustva uz konstataciju da ime je učešće u projektu omogućilo da objektivije sagledavaju ovu problematiku koja im je dotle bila nepoznata i da su sada u mogućnosti da vide širu sliku.

Tokom ove aktivnosti je sužena i usvojena konačna lista sa 10 preporuka za Evropski Parlament, bazirana na listama preporuka dobijenim u prethodnim fazama projekta.

III aktivnost je realizovana na engleskom jeziku preko ZOOM platformea