You are currently viewing Projekat „Dublino – Europa ConDivisa“, aktivnost 4, exp. 1. i 2. – prezentacija i promocija projektnih aktivnosti i rezultata

Projekat „Dublino – Europa ConDivisa“, aktivnost 4, exp. 1. i 2. – prezentacija i promocija projektnih aktivnosti i rezultata

Udruženje „Dunav 1245“ partner je na projektu iz Srbije uključeno u međunarodni projekat „Dublin ConDivis – Shared Europe“ u okviru programa „Evropa za građane“.

Ovo je četvrta aktivnost na projektu i ima za cilj da informiše građane iz lokalne zajednice i šire, o mišljenjima i stavovima prikupljenim i formulisanim tokom višemesečnog procesa, od srednjoškolaca i studenata iz 4 zemlje: Republike Srbije, Republike Hrvatske, Republika Slovenije i Italije, na temu usvojenih prijedloga za izmenu trenutne evropske migrantske politike.

Tokom procesa koji je do sada sproveden u okviru Projekta, formulisano je i usvojeno 10 konkretnih preporuka, koje su navedene i predstavljene kroz kratki dokumentarni film, snimljen od vodećeg partnera GSI -a u Italiji, koji je svim učesnicima premijerno prikazan na 2 sastanka.

Prvi sastanak održan je nakon godišnje sjednice Generalne skupštine 14. oktobra 2021. godine, na kojoj je 14 prisutnih članova dobilo detaljne informacije o Projektu i videlo dokumentarni film o aktivnostima i rezultatima Projekta.

Drugom sastanku sa istim dnevnim redom prisustvovalo je 15 mladih ljudi, uglavnom mlađih od 30 godina. Sastankom je predsedavala koordinatorka projekta za Republiku Srbiju, prof. Jelena Petrović.