You are currently viewing VIDEO KONFERENCIJA MLADIH U KANCELARIJI UDRUŽENJA „DUNAV 1245“

VIDEO KONFERENCIJA MLADIH U KANCELARIJI UDRUŽENJA „DUNAV 1245“

TED-Ed klub Karlovačke gimnazije imao je priliku da se 02.03.2017. u kancelariji udruženja građana ,,Dunav 1245“ poveže sa drugim članovima TED-Ed klubova iz SAD i Poljske putem konferencijskog video poziva. Učenici su razmenjivali ideje i iskustva, smejali se, plesali i zaista doživeli jedno sjajno iskustvo.

TED-Ed klubovi su zasnovani na edukativnom programu koji se sastoji od 13 radionica tokom kojih đaci sa svojim profesorima uče kako da svoje ideje pretoče u efektne govore poput onih koji su široj javnosti poznati kao TED govori. Između ostalog, đaci uče kako da formulišu i argumentuju svoje ideje, uče o osnovama javnog govorništva, tehnikama usmenog izlaganja, ali i o produkciji i snimanju govora, jer će na kraju ciklusa imati priliku da svoje govore snime i postave na zvanični TED-Ed YouTube kanal.

U celom svetu postoji oko 1500 TED-Ed klubova, a u Italiji je ovaj program dobio zvaničnu podršku ministarstva prosvete. U Srbiji, postoje dva ovakva kluba, jedan u gimnaziji ,,Svetozar Marković“ u Nišu, koji vodi profesorka filozofije Bojana Golubović, a drugi u Karlovačkoj gimnaziji, koji vodi profesorka engleskog jezika Jelena Petrović.

tedEdClub
tedEdClub1
previous arrow
next arrow