You are currently viewing Projekat SIDE, Intelektualni rezultat 1, Pilotiranje, Faza 2

Projekat SIDE, Intelektualni rezultat 1, Pilotiranje, Faza 2

Dana 19.04.2022. U okviru pionirskog kursa digitalne kulture (EB 1) održan je sastanak u Ekološkom centru, uz prisustvo 20 učesnika – učenika završne školske godine Poljoprivredne škole Futog, Srbija.

Skup je organizovalo Udruženje Dunav 1245. Započeo je uvodnim izlaganjem o udruženju i projektu SIDE, ciljevima projekta i trenutnoj realizaciji IO 1 – Kursa digitalne kulture. Rajko Marinković, u svojstvu predsednika udruženja, predstavio je rad udruženja i projekat SIDE.

Dejan Gluvačević, direktor Sektora PM, predstavio je dosadašnji rad na realizaciji Kursa digitalne kulture i prezentovao pisani materijal kroz spisak modula i sadržaj pojedinih modula. Učesnici su upoznati sa sajtom SIDE projekta i dobili precizne informacije o tome koje informacije se mogu naći na sajtu i koji prevodi su dostupni svim korisnicima. Svi učesnici su pozvani da pronađu sajt na svojim mobilnim uređajima, pogledaju sajt i testiraju kako funkcioniše. Tokom sastanka su otvoreni svi moduli i ukratko komentarisani sadržaj i izgled modula, tako da su svi učesnici detaljno upoznati sa sadržajem Digitalnog kursa, načinom prezentovanja materijala i pristupom informacijama sadržanim u nastavnom planu i programu. Učesnici su preuzeli link ka sajtu projekta kako bi mogli da pristupe materijalu kursa po potrebi. Učesnici su izjavili da imaju prihvatljiv način pristupa i korišćenja Kursa digitalne kulture kroz MOOC format za učenje na daljinu. Učesnici su izjavili da im se format čini poznatim, kroz iskustvo onlajn učenja u školi.