KONFERENCIJA „PRAVA GRAĐANA U EU“ U SREMSKIM KARLOVCIMA

KONFERENCIJA „PRAVA GRAĐANA U EU“ U SREMSKIM KARLOVCIMA

Opština Sremski Karlovci i udruženje Dunav 1245 su organizovali konferenciju „Prava građana u EU“ u okviru projekta „Putevima EU“ koji je odobren unutar programa „Evropa za građane“. Goste je prvi dočekao predsednik opštine Nenad Milenković na prijemu u zgradi Magistrata, upoznao se i razgovarao sa predstavnicima partnera.

Održano je 7 radionica u skladu sa Programom rada Konferencije. 3 radionice je realizovala opština Sremski Karlovci, od toga 2 prvog dana, a treću drugog dana rada Konferencije. Predstavnici opštine su prema gostima bili dobri domaćini, a u saradnji sa Dunavom 1245, dobar i odgovoran partner. Prvu i treću radionicu su moderirale Snežana Čurčin i Biljana Čančarević, a poseban interes učesnika je izazvala radionica na temu migrantske krize koju je vodila načelnica Nadica Ostojić Agbaba sa svojim gostima iz Beograda i videlo da se da je to jedna od tema gde je moguća regionalna saradnja.

Programom je predviđeno i tradicionalno veče koje je maestralno realizovao vokalni studio Orfelin sa performansom „Čovek sav od muzike“ kojim je na umetnički način i sa puno patriotskog patosa predstavljen život i delo proslavljenog srpskog kompozitora Kornelija Stankovića. Iskreno se i od srca zahvaljujemo Tamari Adamov Petijević, dirigentu i realizatoru ovog vrhunskog izvođenja.

Drugog dana su u hotelu „Norcev“ na Fruškoj gori održane i 4 radionice u organizaciji udruženja Dunav 1245 sa moderatrima: Jelena Petrović, Neda Brajenović, Rajko Marinković i Nenad Vojvodić. Završnu radionicu je vodio Dejan Gluvačević.

Svakako je poseban značaj imala radionica održana drugog dana rada, nazvana „Razvoj regionalne saradnje“, jer je na početku ove radionice potpisan Protokol o saradnji sa jakim partnerom iz Slovenije, udruženjem DRPD iz Novog Mesta. Zajednički je izraženo očekivanje i želja da saradnja bude realizovana kroz realne projekte. Na ovoj radionici su potom, razmatrane teme kojima se naše udruženje već bavilo kroz projekte u prethodnom periodu, a posebno je vladalo interesovanje učesnika za koncept Agro Business Centre (ABC). Radionica je omogućila i uključivanje LAG Fruška gora-Dunav kroz značajnu temu razvoja LAG-ova kao lokalne snage.

Posebno se zahvaljujemo zameniku predsednika opštine, g. Vladimiru Hardomelji koji je svojim prisustvom u svim fazama, značajno doprineo uspešnoj realizaciji Konferencije. Takođe se zahvaljujemo na gostoprimstvu i Pokretu gorana Vojvodine, koji su se predstavili gostima u svojstvu jakog lokalnog partnera i potencijalnog partnera u regionalnoj saradnji i omogućili nam održavanje Završne radionice na Konferenciji.

Konferencija je realizovana samostalno i odgovorno, sa skromnim budžetom i prema koncepciji moderacije i prezentovanja predviđenih tema, koja je aktivno uključivala prisutne učesnike u diskusiju na zadate teme.

k1
k2
k3
k4
k5
k6
k8
k7
k9
k11
k12
k13
k14
k15
k16
k17
k18
k19
k20
k21
k22
k23
k25
k26
k27
k28
k31
k32
k34
k35
k36
previous arrow
next arrow