POSETA SLOVENIJI – NOVO MESTO

POSETA SLOVENIJI – NOVO MESTO

Članovi Dunava 1245 su uzeli učešće u dvodnevnoj poseti delegacije LAG Fruška gora-Dunav slovenačkim partnerima iz Regionalne razvojne agencije, Lokalne akcione grupe Doljenjska i Bela Krajina i GRM (Centar biotehnike i turizma), kao i udruženja DRPD u Novom Mestu. Tom prilikom smo naišli na izuzetno topao i srdačan doček naših slovenačkih kolega i prijatelja, napravljeni su dogovori i potpisan Sporazum o saradnji između 2 LAG-a, kao osnova za dugoročnu saradnju.

Udruženje „Dunav 1245“ ima potpisanu saradnju sa partnerima iz udruženja DRPD, kroz zajedničko učešće u svojstvu partnera na nekoliko projekata po pozivu. Sada je ova saradnja proširena lobiranjem i asistiranjem naših partnera u organizaciji ove posete i animaciji svih učesnika od značaja za širenje saradnje na regionalnom nivou.

Poseban utisak su ostavili učenici kulinarstva i mladi konobari iz Centra biotehnike i turizma koji su na vrhunskom nivou organizovali svečanu večeru za zvanice. Kuriozitet je da su u tom trenutku u poseti imali predstavnike ugostiteljske škole iz Beograda koji su savetodavno učestvovali u pripremi događaja.

Naš utisak je da je večera u pogledu menija i usluge bila organizovana na nivou restorana sa 4 Mišelin zvezdice. Veliki deo zasluga za prezentaciju domaćina na visokom nivou nosi direktor GRM, g. Tone Hrovat koji je sa pravom bio ponosan na svoje učenike.

Poseban utisak na nas je ostavila prezentacija jedinstvenog brenda u Sloveniji „Dobrota Dolenjske“, koji je okupio male i proizvođače tradicionalnih proizvoda i koji vičnim marketinskim nastupom, kvalitetom i prepoznatljivošću uspešno promoviše celu oblast Dolenjske na nacionalnom, pa i međunarodnom nivou.

slovenija1velika
slovenija2
slovenija4
slovenija5
slovenija6
slovenija7
slovenija8
slovenija9
slovenija11
slovenija12
previous arrow
next arrow