RADIONICA NA TEMU NEFORMALNOG OBRAZOVANJA U OBLASTI OČUVANJA KULTURNOG NASLEĐA U SREMSKIM KARLOVCIMA

Na inicijativu Stalne konferencije gradova i opština i ALDA ,opština Sremski Karlovci je odabrana kao jedna od 3 opštine u Srbiji koja će biti domaćin u okviru Evropske nedelje lokalne demokratije uz podršku LADDER programa koji se realizuje simultano u desetak evropskih i neevroskih država.

Dunav 1245 je kao članica ALDA-e prepoznat kao pouzdan partner i uključen u realizaciju radionica koje su održane 11. oktobra 2017. u Sremskim Karlovcima za 35 gostiju iz inostranstva. Radionice su održane u Svečanoj sali opštine Sremski Karlovci uz simultani prevod.

Prezentacije ispred našeg udruženja su držali Branko Dimitrijević i Gorana Gajinović , a odnosile su se na iskustva u revitalizaciji i održavanju Dvorske bašte u Sremskim Karlvcima sa kraćim osvrtom na značajnije istorisjke događaje i spomenike koji Sremske Karlovce čien istorijskim gradom.

Sve vreme radionice je tekla i živa diskusija koja je omogućila gostima da se aktivno uključe i diskutuju neke aspekte dobrih praksa koje su videli na drugim mestima. Gost iz Azerbejdžana je predložio da se odabrane lokalne legende uključe u promociju Sremski Karlovaca, a gosti iz Slovenije i Italije neophodnost da se Sremski Karlovcu povežu sa gradovima koji izlaze na Dunav i da se u okviru postojećih mreža uključe sa svjim razvojnim projektima.

Nakon radionice, razgovori su nastavljeni u restoranu „Pasent“, na obali Dunava.

radionica2
radionica3
radionica4
radionica6
previous arrow
next arrow