You are currently viewing OBAVEŠTENJE O REZULTATIMA SELEKCIJE

OBAVEŠTENJE O REZULTATIMA SELEKCIJE

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom dobila je obaveštenje o rezultatima selekcije u okviru programa „Evropa za građane i građanke” za mere Bratimlјenje gradova,Mreže gradova i Projekti organizacija civilnog društva. Ovo su rezultati za predloge projekata podnete u pozivu okončanom u martu 2017. godine, a objavlјeni su i na sajtu programa.

U okviru mere Bratimlјenje gradova podneto je ukupno 482 predloga projekata iz 24 države, a odobreno je 134 projekta. Od ukupno 9 podnetih projekata sa nosiocima iz Srbije, odobrena su 4. Nosioci ovih projekata su Mađarski kulturni centar Nepker iz Subotice, opština Bački Petrovac, udurženje građana „Pokret za male pijace” i udruženje „Libero”.

Takođe, još 25 različitih aktera iz Srbije su partneri na odobrenim projektima sa nosiocima iz Mađarske, Slovačke, Rumunije, Nemačke, Srbije, Grčke, Hrvatske, Polјske i Slovenije. Neki od aktera su partneri na više odobrenih projekata.

U okviru mere Mreže gradova podneto je ukupno 143 predloga projekata iz 26 država, a odobreno je 17 projekata. Od 4 projekta sa nosiocima iz Srbije nije odobren nijedan.

S druge strane, 7 organizacija, jedinica lokalne samouprave iz Srbije su partneri na projektima sa nosiocima iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Italije i Slovenije. Partnerski status na odobrenim projektima imaju: Udruženje „Dunav 1245” , opština Sremski Karlovci, udruženje „Proaktiv” iz Niša, grad Novi Sad, fondacija Novi Sad 021 – Evropska prestonica kulture, mesna zajednica Palić i Fond za evropske poslove.

U okviru mere Projekti organizacija civilnog društva podneto je ukupno 361 predlog projekata, a odobreno je 25 projekata, uz 3 projekta na rezervnoj listi.

Od 11 projekta sa nosiocima iz Srbije nije odobren nijedan. S druge strane, 7 domaćih aktera ima status partnera na odobrenim projektima i: Studentski kulturni centar iz Novog Sada, udruženje „Dunav 1245”, Centar lokalne demokratije iz Subotice, Vojvođanski građanski centar, udruženje „Evropska generacija” iz Zrenjanina, Centar za kulturnu dekontaminaciju i Građanske inicijative. Naše organizacije su partneri sa nosiocima iz Poljske, Francuske, Mađarske, Grčke, Rumunije, Švedske iHrvatske. Centar za kulturnu dekontaminaciju i Medija i reform centar su partneri na projektima koji su trenutno na rezervnoj listi, i biće finansirani u slučaju dostupnih sredstava.