VOLONTERSKI KAMP – NOVO MESTO

VOLONTERSKI KAMP – NOVO MESTO

U Novom mestu u Sloveniji održan je volonterski kamp u okviru projekta Putevima EU. Prvi dan je predstavljen projekt Putevima EU, program kampa, te večer upoznavanja i predstavljanja Slovenije.

U okviru drugog dana volonterskog kampa održane su radionice „Uloga volonterizma u današnjem vremenu“ i „Migracije kao put mogućnosti za razvijanje lokalnih zajednica“, razgledanje Novog mesta, kao i međukulturna večer Hrvatske i Srbije.

Treći dan volonterskog kampa održana je radionica volonterski rad na terenu-Otroški svet-Dječiji svijet, pravljenje klupe-Sharing is caring, te radionice „Upotreba digitalnih alata za prenošenje poruka“, „Oslikavanje majica“ i sportske aktivnosti, plesna radinica i međukulturna večer Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Četvrti dan volonterskog kampa predstavljeni su primjeri dobre prakse EU projekata na području općine Novo mesto: Živi muzej tvrdjave Struga, posjeta manastira Pleterje, – Skansen (muzej na otvorenom), Avansturistički park Otočec, Bazeni hotela Otočec, te večernji program.

Delegacije općina i gradova partnera na projektu Putevima EU, ugostio je načelnik općine Novo mesto Gregor Macedoni, te direktor srednje škole i Centra za biotehniku i turizam Sevno, Tone Horvat.

previous arrow
next arrow
Slider