VOLONTERSKI KAMP – NOVO MESTO

VOLONTERSKI KAMP – NOVO MESTO

U Novom mestu u Sloveniji održan je volonterski kamp u okviru projekta Putevima EU. Prvi dan je predstavljen projekt Putevima EU, program kampa, te večer upoznavanja i predstavljanja Slovenije.

U okviru drugog dana volonterskog kampa održane su radionice „Uloga volonterizma u današnjem vremenu“ i „Migracije kao put mogućnosti za razvijanje lokalnih zajednica“, razgledanje Novog mesta, kao i međukulturna večer Hrvatske i Srbije.

Treći dan volonterskog kampa održana je radionica volonterski rad na terenu-Otroški svet-Dječiji svijet, pravljenje klupe-Sharing is caring, te radionice „Upotreba digitalnih alata za prenošenje poruka“, „Oslikavanje majica“ i sportske aktivnosti, plesna radinica i međukulturna večer Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Četvrti dan volonterskog kampa predstavljeni su primjeri dobre prakse EU projekata na području općine Novo mesto: Živi muzej tvrdjave Struga, posjeta manastira Pleterje, – Skansen (muzej na otvorenom), Avansturistički park Otočec, Bazeni hotela Otočec, te večernji program.

Delegacije općina i gradova partnera na projektu Putevima EU, ugostio je načelnik općine Novo mesto Gregor Macedoni, te direktor srednje škole i Centra za biotehniku i turizam Sevno, Tone Horvat.

nmesto1
nmesto2
nmesto3
nmesto5
nmesto8
nmesto6
nmesto7
nmesto9
nmesto10
nmesto11
nmesto12
nmesto13
nmesto14
nmesto15
nmesto17
nmesto19
nmesto20
nmesto21
nmesto22
nmesto23
nmesto24
nmesto25
nmesto26
nmesto27
nmesto30
nmesto31
nmesto32
nmesto33
nmesto34
nmesto35
previous arrow
next arrow