Panel – „Kako mogu besplatno da koristim prezentaciju „Bač – nekad i sad“ da bih pomogao promociji i valorizaciji turističkog potencijala“

Panel – „Kako mogu besplatno da koristim prezentaciju „Bač – nekad i sad“ da bih pomogao promociji i valorizaciji turističkog potencijala“

U Baču, u sali Kulturnog centra, 28 maja 2021 realizovane su dve  projektne  aktivnosti sa građanima: Sastanak sa ciljnom grupom za kulturno nasleđe i „Kako mogu besplatno da koristim prezentaciju „Bač – nekad i sad“ da bih pomogao promociji i valorizaciji turističkog potencijala  u sklopu projekta „Kult(R)ural – razvoj, zaštita i promocija opštine Bač“  koji predstavlja integrativnu građansku inicijativu koja ima za opšti cilj pružanje  podrške građanima opštine Bač da se uključe u razvojne procese lokalne zajednice a sprovodi ga udruženje građana  Dunav 1245 iz Sremskih Karlovaca u saradnji sa Turističkom organizacijom Bač, koji je  deo šireg projekta „Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama“ koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Vlada Švedske.

U uvodnom delu učesnicima je prezentovan projekat, ciljevi projekta i njihova uloga u projektu u različitim fazama realizacije projekta, date su informacije o do sada realizovanim aktivnostima kao i najava aktivnosti koje će uslediti.

Sastanak sa ciljnom grupom za kulturno nasleđe je organizovan  da učesnici izlože svoje viđenje situacije na temu  kulturnog nasleđa, njegovog značaja za zajednicu i problematiku ostvarivanja opšteg društvenog interesa u ovoj oblasti, kao i prikupljanje ideja putem kojeg bi građani mogli da daju svoj lični i kolektivni doprinos. Moderator sastanka je bio Rajko Marinković predsednik udruženja Dunav 1245.Učesnici su bili mladi  Bača, učenici Poljoprivredne škole i predstavnici javnog sektora.

U edukativnom centru u Baču održana je panel diskusija pod nazivom „Kako mogu besplatno da koristim prezentaciju „Bač – nekad i sad“ da bih pomogao promociji i valorizaciji turističkog potencijala“ sa prezentacijom kulturno-istorijskog nasleđa opštine Bač. Moderatori panela su bili Darko Milanković iz Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj i Branka Mandić iz Turističke organizacije Bač.  Definisane su specifičnosti kulturno-istorijskog prostora opštine Bač. Prisutno je bilo 28 učesnika, kojima je tokom sastanka demonstrirano kako mogu da pristupe online platformi putem računara i mobilnih uređaja i na koje sve načine mogu da koriste prezentaciju u cilju promovisanja turističkog potencijala opštine Bač.  Prezentovani su načini komunikacije sa specifičnim ciljnim grupama koje će biti korisnici internet platforme za promociju kulturno istorijskog nasleđa. Takođe predstavljen je nivo tehničkih i funkcionalnih mogućnosti koji će krajnjim korisnicima omogućiti jednostavno kretanje kroz sadržaj prezentacije. Svaki lokalitet je putem GPS koordinata povezan sa Google mapom koji krajnje korisnike vodi direktno do željene lokacije. Uz prikaz geolokacije krajnji korisnici mogu se detaljno informisati putem dvojezičnog tekstualnog sadržaja.

Nakon sastanka, učesnici su uz ketering nastavili razgovor na otvorene teme u neformalnoj atmosferi.

bač panel 1
Bač panel 2
Bač panel 3
Bač panel 6
Bač panel 7
Bač panel 9
Bač panel 10
Bač panel 11
Bač panel 12
Bač panel 13
Bač panel 14
Bač panel 15
Bač panel 16
Bač panel 17
Bač panel 18
Bač panel 19
Bač panel 20
previous arrow
next arrow