You are currently viewing LUDBREZANI U SREMSKIM KARLOVCIMA

LUDBREZANI U SREMSKIM KARLOVCIMA

U posetu Sremskim Karlovcima 24. i 25. novembra 2018 došli su predstavnici sedam udruženja građana (udruženja vinara „Trsek“ i „Vinska cesta“, udruženja žena „Žene iz centra svijeta“ i „Narcisa“, udruženje antifašista, Vijeće srpske nacionalne manjine i KUD „Anka Ošpuh“) kao i predstavnici grada Ludbrega. Poseta je osmišljena kao nastavak projekta „Ujedinjeni u kulturi u EU“ koji je ralizovan od 07. do 09. septembra ove godine u Ludbregu, gde je KUD „Anka Ošpuh“ iz Ludbrega bio vodeći partner a udruženje „Dunav 1245“ bio partner na projektu.

U subotu je upriličen sastanak sa predstavnikom Opštine Sremski Karlovci, u odsutnosti predsednika pštine, goste je pozdravio gospodin Darko Milanković rukovodilac Kancelarije za ekonomski razvoj i mlade, a grad Ludbreg je predstavio gospodin Antun Šimić predsednik GV grada Ludbrega. Sastanku su prisustvovali i gospođa Anica Happ vijećnica GV, g. Branko Kežman predsednik oba udruženja vinara, g Milan Mirčetić predsednik Županijskog Vijeća Srpske nacionalne manjine i g. Aleksandar Horvat predsednik KUD „Branka Ošpuh“. Sastanku su prisustvovali ispred udruženja „Dunav 1245“ g. Rajko Marinković i g.Radovan Mišić. Na sastanku su dogovoreni sledeći koraci saradnje između lokalnih samouprava.

Nakon sastanka upriličen je turistički obilazak značajnih objekata u centru grada, a veče se završilo druženjem uz muziku i vino u udruženju penzionera.

Sutradan, u nedelju, su održane brojne aktivnosti, poseta Vinariji „Bajilo“, sastanci srodnih udruženja na različitim lokacijama sa zajedničkim temama, učestvovanje u aktivnosti projekta „WISE“ iz Programa Evropa za građane i građanke,te kolektivna poseta Vinariji „Kiš“ i objektu „Kapela mira“, nakon čega je održan sastanak predstavnika gostiju sa hrvatskom nacionalnom manjinom.

 

posetaL2a
posetaL3a
posetaL5a
posetaL8a
posetaL9a
posetaL13a
posetaL14a
previous arrow
next arrow