You are currently viewing ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „WISE – WHILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE“

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „WISE – WHILE INNOVATING AND STRENGTHENING EUROPE“

U glavnom gradu Portugala Lisabonu od 12. – 14. marta 2019. održana je  završna konferencija projekta WISE pod nazivom “Evropska unija:  prošlost, sadašnjost i budućnost – Odakle dolazimo, kuda idemo?” U tri dana bogatog programa sa predstavnicima 16 zemalja učesnica u  programu učesnici su predstavili svoje projektne aktivnosti u  dosadašnjem toku projekta i upoznali se sa aktivnostima ostalih  partnera.

Organizatori konferencije, partnersko udruženje iz Portugalije REDE DLBC  Lisboa iskoristili su priliku da nas upoznaju i sa lokalnim prilikama  kao i aktivnostima i naporima u radu na podizanju kvaliteta života  najsiromašnijih delova društva, ponajviše imigranatskih porodica, kroz  aktivizam lokalnog stanovništva.

Takođe smo prisustvovali prezentaciji dveju organizacija koje se bave  širim problemima, European Monitoring Centre for Drugs and Drug  Addiction, organizacija za suzbijanje narkomanije i European Maritime  Safety Agency koja se bavi rešavanjima problema zagađenja mora od strane  prekookeanskih brodova.

Poslednji dan  konferencije održana je veoma uspešna panel diskusija sa  mogli da postavljaju pitanja vezana za funkcionisanje političkih  stuktura, predstojeće izbore za evropski parlament, kao i svoje sumnje i  nedoumice vezane za budućnost evropske unije.

Učesnicima se se obratili i autori projekta WISE generalni sekretar  organizacije ALDA Antonella Valmorbida iz Italije, Rui Franco iz  Portugala, predsednik Rede DLBC Lisboa i Toni Venables iz Velike  Britanije, osnivač ECIT fondacije, sa osvrtom na probleme sa kojima se  suočava Evropska unija i pokušajem da ukažu na prednosti članstva u  Evropskoj uniji i daju svoj doprinos u borbi protiv evroskepticizma.

Na ovoj konferenciji,naše udruženje su predstavljali Brankica Gavrilović, Branko Dimitrijević i Radovan Ilić.

wiseLis1a
wiseLis2a
wiseLis3a
wiseLis4a
wiseLis5a
wiseLis6a
wiseLis7a
wiseLis8a
wiseLIs10a
wiseLis11a
wiseLis12a
wiseLis13a
wiseLis16a
wiseLis17a
wiseLis19a
wiseLis21a
wiseLis23a
previous arrow
next arrow